roegbier

 

De voorliefde voor bier is al in m'n jeugd ontstaan. Met vrienden wat drinken in de jeugdsoos, de voetbalkantine of op vakantie. Het bleef echter bij pils, andere bierstijlen waren toen nog onbekend terrein.

 

Dit veranderde op vakantie met mijn ouders in de Belgische Ardennen. Toen ik op de camping, samen met mijn vader, naar een Trappistenbier-proeverij mocht was ik verkocht. De allerlekkerste bieren met een blokje kaas erbij.  De periode daarna hebben we samen diverse bieren gedronken die ik me nog heel goed herinner maar nu helaas niet meer verkrijgbaar zijn. O.a. Das, Kylian, Winterbier (met die hulstblaadjes), Elfde Gebod, Zomergoud, Calixtus, 1870, Dikkenek enzovoort enzovoort. (Wie kent ze nog? ;)

 

Ik durf dan ook wel te zeggen dat ik een brede liefde voor bier heb ontwikkeld. Dit samen met mijn interesse in het brouwproces was de oorsprong van mijn brouwerij. In 2015, na zorgvuldig voorbereiden, ben ik begonnen met hobbybrouwen. Mijn vrouw, tevens ontwerpster van mijn logo en huisstijl, heeft de naam Roeg verzonnen. Omdat we trots zijn op onze afkomst staan de sterren en het kasteel van de Drentse vlag in het logo van Roeg. Achter de naam staat de Lange Möpper, de oude markesteen van Meppen, al ziet iedereen er weer wat anders in. Veel mensen uit mijn omgeving hebben inmiddels al een Roegbiertje geproefd en dit werd vaak goed ontvangen.

In 2023 kreeg ik de kans om van mijn hobby mijn beroep te maken en mijn bier professioneel te gaan brouwen bij Brouwerij Bartje in Emmen. Hierdoor kunnen nog meer mensen mijn bieren ontdekken. Bij Roeg brouwen we op kleine schaal bieren die niet standaard in een stijl zijn te vangen, ze hebben allemaal hun eigen karakter. Herkenbaar maar toch verassend!

 

Op 15 oktober 2023 deed ik mee aan het Bockfest In Westerbork, samen met nog 9 andere gerenommeerde brouwers uit Noord Nederland. Wij schonken daar onze dubbelbock, met tamme kastanje, kaneel én een leuk verhaal over Olde Meindert. Een heel gezellige herfstmiddag met veel complimenten. Ons bier kreeg de 3e prijs van het publiek en werd  zelfs verkozen tot de lekkerste bock door de vakjury. Hier zijn we natuurlijk ongelofelijk trots op en hadden dit ook niet verwacht nadat mijn bieren nog maar een half jaar verkrijgbaar zijn. Ik zie dit als een mooie waardering voor mijn passie voor bier en een teken dat we op de goede weg zijn. Natuurlijk bestaat perfectie niet en daarom gaan we door met ontwikkelen van onze mooie bieren

 

Zoals een oude Romein al eens zei: "Een gezonde geest kan niet leven in een dorstig lichaam!" 

 

Proost!